Omelett

Bondomelett



  • 2 msk smör
  • 1 msk gul lök (finhackad)
  • 2 grillkorvar (tärnade)
  • 4 skivor knaperstekt bacon (i bitar)
  • 20 champinjoner (tärnade)
  • 6 ägg
  • gräslök (finskuren)
  • salt och peppar

Bondomelett – 2 portioner

Börja med att smälta 1 msk smör i en stekpanna och fräs sedan löken, korven och baconbitarna i 2 minuter. Lägg i svampen och gräslöken, smaksätt med salt och peppar och stek sedan i 3 minuter på medelhög värme.
Smält nu resten av smöret i en stekpanna. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem med en gaffel, smaksätt sedan med salt och peppar. Häll i äggen i pannan och grädda 1 minut på hög värme.
Rör om och grädda sedan ytterligare 1 minut. Lägg på fyllningen och grädda sedan i 1 minut till. Vik ihop omeletten och servera på ett fat.